26-11-09

opgericht

Oprichting "Beetle Freaks Southern Lowlands" anno 1991

De doelstelling van onze keverclub.

Omdat de meeste Volkswagenclubs verder als 150 km geconcentreerd liggen en ook de speciaalzaken zoals de VW-specialist Den Bosch en de Hot-Rot in Doesburg, zijn wij in Limburg een beetje misdeeld. Dus vonden wij dat het tijd werd voor een echte Limburgse Volkswagen Keverclub met leden uit het uiterste zuiden van Nederland. Op deze manier krijg je een veel hechtere club waar de leden elkaar leren kennen. Bij de grote clubs in Nederland is dit natuurlijk een probleem. Iedere Limburger is trots op zijn heuvelachtige provincie en dat willen wij niet laten wegvallen in een grote groep Hollandse keveristen. Een beetje Limburg promotie.

Wij willen:Meer toerritten organiseren naar kevertreffens vanuit Gulpen en Maastricht.
Wij willen:Lange weekeindes of korte vakanties organiseren naar buitenlandse evenementen.
Wij willen:In Gulpen binnen twee jaren een groot keverweekeind organiseren, en als wij al deze kevers zien die nog steeds rondpuffen in onze regio, moet dat toch kunnen?


Het tweede punt is het onderhoud van onze VW's. In de toekomst gaat het onderhouden van auto's duurder worden, dit geldt voor oude auto's ook en ook voor VW's. Het komt steeds vaker voor dat mensen hun VW verkopen omdat het onderhoud en de onderdelen te duur zijn in de garage. Om die mensen te helpen die geen verstand van techniek hebben, vragen wij aan die leden die wel verstand van deze zaken hebben deze Volkswagens te onderhouden tegen een kleine vergoeding. Onze keverclub gaat ieder jaar een technisch adviseur aanwijzen en V.A.G. dealer benoemen tot Clubdealer. Mensen met vragen kunnen hier altijd terecht.

Het derde punt is het bezorgen van onderdelen, uitbouwkits, opvoerkits en alle informatie over RDW (Rijksdienst Wegverkeer) en APK regels en prijzen. Via de V.A.G. dealer is gelukkig nog het meeste te krijgen. Maar originele VW onderdelen zijn duur, en als iemand nieuwe (bijvoorbeeld) cylinders en zuigers nodig heeft dan betaald hij hiervoor bij de V.A.G. dealer ± fl. 500,- (€ 22,27) per cylinder en zuiger. Terwijl deze als set met vier cylinders en zuigers bij Mahle in Duitsland …. fl. 265,- (€120,45) kosten. Wij zijn van plan om elke twee maanden deze kostbare en minder kostbare onderdelen uit Duitsland te halen. Heeft men bepaalde onderdelen nodig, dan bestellen wij die telefonisch in Duitsland, U betaald deze vandaag en morgen kunt U ze komen halen tegen een zeer kleine benzine bijdrage.

Het vierde punt is het clubblad. Dit blad willen wij vier maal per jaar gaan uitgeven. Hierin kunnen tips, techniek, evenementen, mini advertenties, clubadressen en reacties van leden staan. In dit blad komt ook het jaarverslag van de vergadering te staan en zo meer. Wij kunnen dus niet zonder de hulp van onze leden. Alle reacties, vragen en voorstellen worden beantwoord, al dan niet in het clubblad.

U ziet het, de keverclub BEETLE-FREAKS SOUTHERN-LOWLANDS is voor iedereen bereikbaar.

23:43 Gepost door baywindowsbus in 03--opgericht- | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook | | | | | |  del.icio.us | | Digg! Digg